DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület

A megrongálódott írható lemez helyett kapok-e egy másik üres lemezt a boltban? A sok borotválkozás során lemerült elemet ingyen kicseréli-e a Duracell, vagy a használt pengét a Wilkinson? Ha elfogyott a kóla az üvegből, ingyen újratöltik-e azt? Stb., stb. Sajnos nem.

Ha a hangfelvételekről újabb másolatokat készítünk, újra többszörözzük őket, azt ugyanígy csak a szükséges jogdíj megfizetésével tehetjük. Nincs jelentősége, hogy a többszörözés miért történik: kevesebbet akarok cipelni, más sorrendben akarom kiírni a számokat, meghibásodott a régi, csinálok egyet a haveromnak is, biztonsági okból eleve két példányt viszek magammal, stb. Minden többszörözéshez engedély szükséges, így minden többszörözés után jogdíjat kell fizetni.

Annyi gyakorlati jó tanácsot hozzá tudunk tenni, hogy a régi, karcolódott lemezeken lévő számok közül évekkel később általában már csak tízből kettőt játszik le az ember, így 5-10 lemez tartalmát tudjuk egyre redukálni, így az újraírás csak minimális plusz költséget jelent.

DJ Tudásbázis


elolvasom »

elolvasom »elolvasom »

elolvasom »
Miért érdemes tagnak lenni a DJ Szövetségben?

DJ Szövetség - Magyar DJ és Producer Egyesület
1137 Budapest, Szent István krt. 2.
info@djszovetseg.hu
+36 70 502 7442