2014. March 22.

"Jay Lumen az az ember, aki végre megcsinálta" - mondják sokan. Ez nem is véletlen, hiszen talán ő az első és jelenleg egyetlen olyan magyar DJ, aki igényes underground elektronikus zenével igazán nagy sikert, mondhatni sztár státuszt tudott elérni nemzetközi szinten.

USA, Ausztrália, Németország, Anglia, Spanyolország (ezen belül természetesen Ibiza is), Olaszország, Dubai, Kolumbia, Brazília, Szerbia, Csehország, Szlovénia, Egyiptom, Kína, és még hosszan sorolhatnánk az országokat, ahol már megfordult.

Eközben hazánkban is legalább ennyire elismert hivatásában; ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a DJ Szövetség szakmai együttműködésével januárban megrendezett Ballantine's Music Awards alkalmával, egy ünnepélyes díjátadó keretein belül a szakma szavazatai alapján az "Az év Undeground DJ-je 2013" díjat vehette át.

S mindezeken felül az idei esztendőtől az MR2 Petőfi Rádió, Petőfi DJ című műsorának is havi szereplője, ahol először február 28-án volt hallható.

S hogy mit is csinált még mostanában...?

Jay Lumen az elmúlt hetekben ismét Koreába és Bulgáriába látogatott el. Persze egyik alkalommal sem hagyhatta ki a műsorból az alig 2 hét alatt techno eposszá váló, legfrissebb dalát, a "Cube"-ot, mely egészen a Beatport techno listájának 3. helyéig jutott.

A Yalta Club nem csak Szófia, de talán egész Bulgária legismertebb klubja, mely kizárólag az elektronikus zene kedvelőinek épült. A klub olyannyira népszerű, hogy az átlag bulgáriai belépőárak háromszorosával dolgoznak. Olyan nevek fordultak már meg itt, mint Adam Beyer, Richie Hawtin, Magda, Booka Shade, Monika Kruse, John Digweed, Sasha vagy épp Chris Liebing.

Jay akkora hangulatot varázsolt, hogy a Yalta helyi DJ-i nem is akartak visszaállni a pultba, mert ők is az ő szettjét hallgatták, és arra bulizva élvezték az estét. Nem is csoda hát, hogy a tervezett 2 órás szett helyett 3 órán át játszott a hálás közönségnek.

VIDEÓ: JAY LUMEN live at YALTA CLUB Sofia Bulgaria

Bulgária sikere után egy remekbe szabott soproni, a Secret Fusion est keretében zajlott buli zárta a hétvégét, hogy pár nap pihenés után következhessen egy koreai parti.

Jay Lumen Korea fővárosába, Szöulba látogatott, ahol ezúttal a világhírű Octagon klub látta vendégül, szintén headlinerként. Erre a klubra olyannyira igaz a "világhírű" jelző, hogy a brit DJ Mag, a világ 12. Legjobb klubjának választotta top100-as listáján.

Jay telt ház és óriási hangulat mellett játszhatta kedvenceit több mint 2 órában. Hazánk üstököse már nem először játszik Szöulban, hiszen alig egy évvel ezelőtt szintén itt pörgette a lemezeket, akkor ez Ellui falai között.

Persze akárcsak Szófiában, Szöulban is felcsendült Jay legfrissebb, "Cube" című dala, mely óriási sikert aratott.

A kislemezt, mely az Octopus Recordings gondozásában jelent meg, egyébként az olasz techno fenegyerekkel, Sasha Carassival közösen készítette, így az öröm is közös a fantasztikus helyezések láttán. A dal mellett a szakma is egyértelműen letette a voksát, hiszen olyan nevek játsszák előszeretettel, mint Adam Beyer, Richie Hawtin, Joceph Capriati, Paco Osuna, Sven Vath, Monika Kruse, Chris Liebing, és még hosszan sorolhatnánk.

Egy újabb Top5-ös dal és ilyen szenzációs bulik után mit is mondhatnánk Jay Lumennek?

További sok sikert és várjuk az újabb nagyszerű híreket!