2016. December 19.

Megvannak a Ballantine's Music Awards - Az év DJ-je 2016-os jelöltjei

Mainstream vagy underground; bár a műfajok különböznek, nem mindenki tekint patás ördögként a másikra. A DJ Szövetség és a Ballantine's minden évben összehozzák a szakma sokszínű csapatát egy nagy közös beszélgetésre...

Az év legjobb, legsikeresebb DJ- és produceri teljesítményeit díjazó kétfordulós megmérettetés felénél a két fő kategória, a mainstream és az underground DJ-k mezőnye egy kis whisky fölött vitathatja meg minden évben a világ nagy dolgait. Idén sem volt ez másként; egy nagyszerű hangulatú Ballantine's-kóstolót követő kötetlen eszmecsere során ismerhették meg jobban egymást a DJ-k, kerülhettek előtérbe a személyes gondolatok, emberi oldalak.

Az esemény hangulatát, értékét kiválóan jellemzik az underground szcéna egyik ikonikus résztvevőjének, Gábor Kraftnak a helyszínen kifejtett gondolatai:

"Nagyon jó dolog, hogy itt mindenki nem csak a szokásos, belterjes körével beszél, hanem más embereket, más megközelítéseket is megismer. Ez viszi előre a világot! Nem kell, hogy egyetértsünk, senki sem fog emiatt más zenét játszani, mint amit eddig, de találkozunk egymással, látjuk, mit és miért csinál a másik. Összejön egy csomó különböző jó arc, köztük sok olyan, akiről a saját zenei szcénánkban tevékenykedők, vagy annak közönsége eddig többnyire csak rosszat mondott, anélkül akár, hogy valaha egyszer is beszélt volna vele. Nem egyszer kiderül, hogy ő is tök jó arc, neki is van egy sajátos világképe, elképzelése a zenei pályájáról, beszél céljairól, amiket el szeretne érni. Ez lehet, hogy sokban nem egyezik a miénkkel, de ugyanúgy értékelhető, tisztelhető. Van olyan is, hogy hasznosíthatjuk magunk is azokat az általuk megosztott tapasztalatokat, melyeket a zenei showbusiness egy másik iparágában szereztek. S a legfontosabb, ami szinte mindig kiderül, hogy ők is szívvel, lélekkel csinálnak VALAMIT, nem pedig csak a Facebookon osztják az észt."

Mindez tökéletesen egybecseng a Magyar DJ és Producer Egyesület törekvéseivel: mindenki a szakma része, bármilyen stílusban is zenél, és igyekszünk is minél jobban előmozdítani a párbeszédet az érintettek között. Örömünkre szolgál, hogy túlnyomó többségük partner is ebben, és egyre szélesebb körben tudjuk segíteni az elektronikus zenében tevékenykedő alkotók, DJ-k és producerek munkáját, találkozását egymással és persze a közönséggel.

Az idei szavazásban is részt vesz mindkettő, vagyis a szakma és a közönség is; a hatból négy kategóriában a Ballantine's közönségszavazást bonyolít le, míg a szakmai megmérettetés során a Magyar DJ és Producer Egyesület teljes tagsága választja ki a kategóriánkénti 20-20 (szavazategyenlőség esetén néhánnyal több) jelölt közül a legjobbakat.

A díjátadóra 2017. február 21-én kerül sor, az Akvárium Klubban.

Ballantine's Music Awards - Az év DJ-je 2016-os jelöltjei - MAINSTREAM

Ballantine's Music Awards - Az év DJ-je 2016-os jelöltjei - UNDERGROUND

Az év DJ-je szavazás összes kategóriájának jelöltlistája:

Az év hazai mainstream DJ-je:
Andro
Stereo Palma
Szecsei
Tomy Montana

Az év hazai underground DJ-je:
Andrewboy
Sikztah
Steve Judge