A DJ-k számára a hangfelvétel-előállítók közös jogkezelő szervezete (MAHASZ) háromféle lehetőséget kínál a többszörözések (másolt hangfelvételek) jogosítására. Bármelyik módszert is választja a DJ, először regisztrálnia kell a www.mahaszjogdij.hu weboldalon, ezt követően tudja kiválasztani a számára legmegfelelőbb jogosítási formát és kitölteni az ehhez tartozó online űrlapot.

a.) CD-nkénti jogosítás
A DJ a másolt lemezeit a www.djszovetseg.hu/jogdij oldalon megtalálható mindenkori áron tudja jogosítani. A többszörözni kívánt hangfelvételek listáját Excel-formátumban kell közölni. Az online űrlap, a track-lista, valamint a jogdíj beérkezése után a MAHASZ számozott hologramos matricát küld postai úton (vagy személyesen is átvehető), amelyet a CD-re kell felragasztani. Kizárólag audio formátumú hangfelvételek (.wav track-ek) jogosíthatók. A másolatok nem készülhetnek újraírható CD-re. A CD-R-t kizárólag az a személy használhatja, aki a jogdíjat megfizette.

b.) Átalánydíjas jogdíjfizetés
A DJ az éves átalánydíj megfizetésével korlátlan mennyiségű másolt hangfelvétel felhasználására kap lehetőséget, bármilyen formátumban (CD, DVD, merevlemez, pendrive, SD-kártya, stb.). A jogosítás mindig az adott naptári évre, tehát december 31-ig érvényes. Az online jogosítási kérelem kitöltése és a jogdíj megfizetése után a DJ számára a MAHASZ hologramos matricával ellátott kártyát bocsát ki, amelynek felmutatása igazolja a hatóságok felé az éves jogdíj megfizetését. Az engedély nem átruházható, a kártya személyi igazolvánnyal együtt érvényes, és kizárólag az a személy használhatja, akinek a nevére szól. A DJ köteles félévente részletes adatokat szolgáltatni a hanghordozóin található másolt hangfelvételekről.

c.) Alkalmankénti jogosítás
Aki csak nagyon ritkán, alkalomszerűen diszkózik, vagy most kezdi a szakmát, stb., lehetősége van egy-egy estére is kiváltani a többszörözési engedélyt. Ennek ára megtalálható a www.djszovetseg.hu/jogdij oldalon, és konkrét dátumra szól. Az online jogosítási űrlapon kell megadni a helyszínt, az időpontot és a DJ nevét, aki aznap másolt hangfelvételekkel szeretne dolgozni. A kérelem és a jogdíj beérkezését követően a MAHASZ postán eljuttatja a számlát a felhasználóhoz, aki a hatóságok előtt ezzel tudja igazolni az adott napra a jogdíj megfizetését.