A közös jogkezelőktől az érvényes felosztási szabályzatok alapján tudsz jogdíjhoz jutni, a következő jogdíj-típusokban:

Sugárzási jogdíj (Rádiós, TV-s játszások)

• A beszedett jogdíjak felosztásánál általában csak a nagyobb, földfelszíni sugárzású rádiók játszásait veszik figyelembe.
    - Egy-egy kisebb rádió (köztük a netrádiók) vagy kábeltévé olyan elenyészően kevés jogdíjat fizet be, hogy egy track-re éves szinten is mindössze néhány 100 forint jut, és ezen adatok feldolgozása olyan idő- és költségigényes lenne, hogy az többe kerülne a beszedett jogdíjak teljes összegénél.
  • Csak a rádió által a közös jogkezelő szervezetekhez eljutatott adatszolgáltatásban szereplő dalokat tudják figyelembe venni. Ez általában az adáslebonyolító rendszerén keresztül lejátszásra kerülő, a rendes napi műsorban (rotáció) szereplő dalokat jelenti.
    - A speciális műsorok (mix-ek, stb.) tartalmairól a rádiók sok esetben nem szolgáltatnak részletes adatokat a közös jogkezelő szervezetek felé.
  • Fentiekből következően, ha csak egy kicsi rádióban és/vagy egy speciális mix-műsorban megy le a zenéd, jóval kevesebb jogdíj keletkezik.

Zenegépes jogdíj

Amennyiben a track-ednek te maradtál a hangfelvétel-előállítói jogtulajdonosa, úgy a MAHASZ által a zenegépek üzemeltetőitől beszedett másolási jogdíjból tudsz részesülni, ha akár egyetlen zenegépbe is másolták a zenédet, és a gép üzemeltetője eleget tett az adatszolgáltatási kötelezettségének – azaz nyoma van annak, hogy a TE zenédet is bemásolta (többszörözte) a zenegépbe.

DJ jogdíj

• Elektronikus zenei producerek számára leginkább ez lehet érdekes
  • Amennyiben a track-ednek te maradtál a hangfelvétel-előállítói jogtulajdonosa, úgy a MAHASZ által a DJ-ktől és/vagy zenés vendéglátóhelyektől beszedett másolási jogdíjból tudsz részesülni.
  • - A másolt hangfelvételeiket a MAHASZ-nál jogosító DJ-knek részletes adatszolgáltatást kell adni az általuk felhasznált (többszörözött) hangfelvételekről.
    - Ha le van jelentve a dalod, és bármely DJ felhasználja azt, és a felhasználásról adatot szolgáltat, akkor valamennyi jogdjíat BIZTOSAN fogsz kapni!
    - Ha tehát úgy érzed, hogy jár neked jogdíj, mert sokan (köztük pl. X számú haverod) játszák a track-edet, bizonyosodj meg róla, hogy ezek a haverok (és persze a többiek is) fizetnek jogdíjat ÉS eleget is tesznek az adatszolgáltatási kötelezettségüknek.